Nytt trendigt vinhotell på gång i Solna

Under våren 2016 ska The Winery Hotel stå klart i Solna. Hotellet kommer vara placerat intill flygbussarnas stopp mellan Alanda och Cityterminalen. Hotellet kommer att ha en egen vinfabrik och är det andra hotellet som byggs i Solna under en kort tid. Trots sin storlek har Solna blivit en stark tillväxt ort. Här hålls många evenemang vilket ökar besökstrycket. The Winery Hotel kommer blir ett vackert tillskott och byggs med sex vån inger. Det blir en stor takterass och 184 rum. Här planeras utrymme för vinprovning och gästerna får gångavstånd till Hagaparken som är ett av nordens störst växande affärsdistrikt. Man kommer även att satsa lite extra på inredningen som blir med en prägel av tegel, betonggolv, stål och trä. En vacker uteservering kommer dekoreras med pergola och vinrankor. Här blir festvånging med möjlighet för företags konferenser. Solna stad släppte nyheten om vinhotellet på sin hemsida 24 april 2014.

Inredning som syns

Att sticka ut inom hotellbranschen idag är inte det lättaste. Det krävs mycket mer än bara en säng och en trevlig personal. Nu är miljön och omgivningen väldigt viktig och det som många eftersträvar är att hitta ett lugn och få en möjlighet att koppla av från dagens alla måsten och stress. För detta krävs ett rum och en omgivning som bidrar till avkoppling. Det ska gärna vara enkelt men alla bekvämligheter ska ändå finnas där. Numera utgörs inte lyx av pråliga detaljer utan snarare av lugn och att ha tid. Detta kan man tänka på även när man inreder i sitt eget hem eller på kontoret. Även om man inte är designer eller inredare så finns det mycket man kan göra i sitt eget hem.

Det finns inredningsinspiration på Luceart.se som säljer exklusiv belysning och inredning på nätet. Men även bloggar, magasin och andra sidor på nätet bidrar med en stor del. Vare sig du trivs med den lite striktare stilen eller den mer bohemiska så är det också alltid trevligt att plocka in sin egen stil i detaljerna i hemmet. Att hänga tavlor på väggen i en rad eller att göra en större tavelvägg med blandad konst och tryck kan vara en bra idé. På det sättet kan man själv blanda och plocka fram den typen av verk som man gillar.

När det kommer till belysning så uppskattar många om det finns möjlighet att ändra ljusets styrka under dygnet och efter säsong för att ge den behagliga känslan man vill ha i ett rum. Om man inte har möjlighet att dimma sin belysning kan ett bra alternativ vara använda sig av flera mindre ljuskällor då man kan tända och släcka vissa utan att hela rummet förändras. Många inredare menar att man behöver så många som sju ljuskällor i ett rum för att det ska fungera optimalt. Då ska man också minnas att fönster också räknas som en ljuskälla. Ett annat tips är att hänga den centrala lampan i rummet lite högre så fördelas ljuset på ett annat sätt i rummet och blir inte bara en punktbelysning.

Svårt att hitta snickare i Solna

Att det är få som vill jobba med klassiska hantverksyrken är tydligt. Trots hög lön och lätt att få arbete så är status inte tillräckligt hög för att locka tillräckligt många ungdomar till utbildningar inom exempelvis snickeri, mureri och gjuteri.  Bristen är som störst i storstäder vilket blanda annat märks av i Solna. svårt att hitta snickare

Detta visar sig inte minst när söker efter snickare på Google med sökfrasen ”Snickare Solna”

Man skulle kunna förvänta sig att de tio första sökträffarna skulle vara snickare som vill marknadsföra sina tjänster men så är inte fallet.  Det dröjer till femte sökträffen innan ett snickeri kommer som sökresultat. Innan dess finns bland annat gula sidorna och flera samlingssidor dvs sidor som låter kunden skriva in sina behov så skickas dessa till snickare som sedan får komma in med offert. Denna väg kan man visserligen gå men för den som direkt vill komma i kontakt med ett snickerifirma får kämpa vidare. För det är enbart ett enda företag bland de 10 första sökträffarna.

På nionde plats kommer Hitta.se. Men inte ens de lyckas hitta speciellt många snickare i detta område. Tre träffar kan väll knappast ses som något lyckat sökresultat med tanke på hur stort Solna är och hur många som bor området.

Kanske är detta inte bara en slump utan just en spegling av hur arbetsmarknaden ser ut. Det finns få företag som erbjuder snickertjänster och de som gör det har inte något behov av att jobba med sin marknadsföring. Det finns troligtvis många som inte ens har hemsida. Trycket på att utföra jobb är ändå tillräckligt stort – om inte för stort.

Denna utveckling är negativ för de som bor i Solna och storstäderna utifrån två aspekter. För det första blir det ovanligt svårt att hitta en hantverkare om så behövs eftersom de inte gör någon reklam för sig. För det andra sänks kvalitetskraven. När konkurrensen är hård är det de bästa som blir kvar på marknaden. Men när konkurrensen är låg behöver man inte hålla bra kvalité. Kunderna kommer ändå att efterfråga tjänsterna för de har inte någon annan att gå till.

Tar AIK guldet?

Årets allsvenska ser fortfarande ganska oviss ut men nu ser det ut som att guldet hamnar antingen i Malmö eller i Solna. Det går inte att lita på vårt kära AIK i år. Det är galna svängningar fram och tillbaka i varannan match, 3–2-segrar växlas med sjukt tråkiga 1–0-vinster. Men det är också därför jag litar extra mycket på kära AIK i höst. Mitt tips är tvärsäkert nu när vi kommit in i September, guldet hamnar antingen i Malmö eller i vårt kära Solna. Många AIK:are som är bosatta utanför Stockholm beräknas vallfärda till säsongens sista hemma matcher och behövs boende rekommenderar vi ett besök på hotellsolna.com.hotell solna

För oavsett om det är en gammal floskel att det ofta är livat i AIK så har nog denna säsong slagit alla rekord på den fronten.

Det började med ett Cupfiasko, sedan en massa gnäll på nya Friends arena, sedan krisstämpel på grund av en knackig start på säsongen, sedan skulle Uppdrag granskning in och härja med våran klubb, detta följdes av att Ivan Turina tragiskt somnade in, stjärvärvningen Daniel Majstorovic hamnade i Alms frysbox, mitt andra lag i hjärtat Manchester United kom på besök, och sen vips, guldstrid!

Ja, och nu är det dags för slutspurten och då behövs målskyttar i form. Kennedy har bombat in hela nio, Bahoui har lyckats med fem och dessa båda herrar kommer definitivt att behöva stänka in ytterligare ett gäng mål om guldet ska bli verklighet.

Att AIK av någon anledning blivit ett lag som ibland vinner med 3–2 och ibland spelar tråkigt och vinner med 1–0 betyder inte att vårt kära AIK gått igenom någon slags renovering, men om du sagt i våras att fem lag i ligan skulle ha ett statistiskt mycket bättre försvar än vårt kära AIK så hade jag omedelbart tagit bort gnaget från alla aspirationer om guld 2013.

Men nu går vi in på upploppet och hoppas att guldet hamnar i Solna i år.

Solna avskaffar papper

Surfplattor och smartare sökbarhet istället för stora kommunala pappershögar och kostsamma vanliga brev – det blir framtiden i Solna kommun nu när kommunstyrelsen bestämt sig för att börja med elektroniska handlingar. Denna nymodighet är tänkt att utökas till kommunfullmäktige och Solnas alla nämnder och man tror att det då kommer att ge besparingar på ungefär en halv miljon kronor om året. solna
Ganska många kommuner har bestämt sig för att gå över till elektroniska handlingar, vilket ger kommunerna enorma ekonomiska och miljömässiga uppsidor. Bara i Solna har kostnaderna för tryck och pappersutskick varit så höga som i miljonklassen – pengar som nu istället kan börja ges till andra mer viktiga användningsområden. Pengar för implementationen sparas in på lite mindre än ett år när tryck av dokument inte längre behöver göras. Vill du veta mer om hur du som privatperson kan få tag i lite mer pengar så besök sajten låna4000.se som har mycket information om det.

Solna kommun måste helt enkelt anpassa sig till den tid som Solnas invånare lever i. Solna stad är en ganska uppdaterad organisation och ska konstant försöka ta till sig ny teknik som gör processerna bättre och mer effektiv. Med denna elektroniska övergång tjänar Solna pengar samtidigt som det ger mindre skada på miljön tack vare den minskade användningen av papper.
Kommunfullmäktige och varje nämnd tar på egen hand slutligt beslut om när man vill gå över till de elektroniska varianterna. Utöver de finansiella och miljömässiga fördelarna finns en rad andra fördelar kopplade till det egentliga användandet. Bland annat ger det en enkel tillgång till alla handlingar, en smart sökbarhet, effektiv distribution och tillgänglighet samt möjligheten att välja storlek på text och bild beroende på användaren. Implementationen av elektroniska handlingar sätter igång med start nu under våren 2013.