Nytt trendigt vinhotell på gång i Solna

Under våren 2016 ska The Winery Hotel stå klart i Solna. Hotellet kommer vara placerat intill flygbussarnas stopp mellan Alanda och Cityterminalen. Hotellet kommer att ha en egen vinfabrik och är det andra hotellet som byggs i Solna under en kort tid. Trots sin storlek har Solna blivit en stark tillväxt ort. Här hålls många evenemang vilket ökar besökstrycket. The Winery Hotel kommer blir ett vackert tillskott och byggs med sex vån inger. Det blir en stor takterass och 184 rum. Här planeras utrymme för vinprovning och gästerna får gångavstånd till Hagaparken som är ett av nordens störst växande affärsdistrikt. Man kommer även att satsa lite extra på inredningen som blir med en prägel av tegel, betonggolv, stål och trä. En vacker uteservering kommer dekoreras med pergola och vinrankor. Här blir festvånging med möjlighet för företags konferenser. Solna stad släppte nyheten om vinhotellet på sin hemsida 24 april 2014.

Inredning som syns

Att sticka ut inom hotellbranschen idag är inte det lättaste. Det krävs mycket mer än bara en säng och en trevlig personal. Nu är miljön och omgivningen väldigt viktig och det som många eftersträvar är att hitta ett lugn och få en möjlighet att koppla av från dagens alla måsten och stress. För detta krävs ett rum och en omgivning som bidrar till avkoppling. Det ska gärna vara enkelt men alla bekvämligheter ska ändå finnas där. Numera utgörs inte lyx av pråliga detaljer utan snarare av lugn och att ha tid. Detta kan man tänka på även när man inreder i sitt eget hem eller på kontoret. Även om man inte är designer eller inredare så finns det mycket man kan göra i sitt eget hem.

Det finns inredningsinspiration på Luceart.se som säljer exklusiv belysning och inredning på nätet. Men även bloggar, magasin och andra sidor på nätet bidrar med en stor del. Vare sig du trivs med den lite striktare stilen eller den mer bohemiska så är det också alltid trevligt att plocka in sin egen stil i detaljerna i hemmet. Att hänga tavlor på väggen i en rad eller att göra en större tavelvägg med blandad konst och tryck kan vara en bra idé. På det sättet kan man själv blanda och plocka fram den typen av verk som man gillar.

När det kommer till belysning så uppskattar många om det finns möjlighet att ändra ljusets styrka under dygnet och efter säsong för att ge den behagliga känslan man vill ha i ett rum. Om man inte har möjlighet att dimma sin belysning kan ett bra alternativ vara använda sig av flera mindre ljuskällor då man kan tända och släcka vissa utan att hela rummet förändras. Många inredare menar att man behöver så många som sju ljuskällor i ett rum för att det ska fungera optimalt. Då ska man också minnas att fönster också räknas som en ljuskälla. Ett annat tips är att hänga den centrala lampan i rummet lite högre så fördelas ljuset på ett annat sätt i rummet och blir inte bara en punktbelysning.