Tåg till Arlanda

I slutet av 2012 blev det äntligen klart med en sak som vi Solnabor längtat efter länge. Nu kan vi äntligen åka tåg från Solna till både Arlanda och Uppsala.

Från och med söndagen den 9 december 2012 kan du nämligen åka med pendeltåget direkt från Solna station till både Arlanda Flygplats och Uppsala. Denna nya sträckning innebär även att det blir mycket tätare trafik på hela sträckan Älvsjö – Upplands Väsby vilket även det kommer gynna oss Solnabor enormt mycket.pendel

Tågen till Arlanda kommer att gå i 30-minuterstrafik ändå från tidig morgon och sedan enda fram till ungefär klockan 22.00 på kvällen och har du en tidig flight kan det ju vara smart att åka ut kvällen innan och ordna ett boende vid Arlanda. Det finns några undantag och till exempel på helgmorgnar och väldigt sena kvällar blir det bara en avgång i timmen men även det är ju mycket bra tycker vi. Som om inte det vore nog så kommer tågen att stanna vid samtliga stationer på vägen och sista avgången är runt midnatt.

Men ingenting är gratis här i världen och utöver normal SL-taxa krävs en särskild biljett för resa till eller från Arlanda Flygplats. Den kostar 75 kronor så det är ganska bra pris. Ska du längre norrut kan det vara bra att veta att för resor över länets gränser till Knivsta eller Uppsala kostar en tilläggsbiljett bara 60 kronor. Så nu kan vi Solnabor äntligen ta oss smidigt till Arlanda. Mer om tågen från Solna till Arlanda kan du läsa om här.